Centrul Sens Medica Cluj-Napoca

Program : Luni - Vineri: 08.00-20.00

  Telefon : 0771-123-321

Medic

Dr Adrian Trifa – Medic Primar

Dr Adrian Trifa / Genetică Medicală – scurtă prezentare:

Dr Adrian Trifa,  activează ca şef de lucrări în cadrul disciplinei Genetică Medicală al Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Este şi medic specialist în cadrul Departamentului Explorări Genetice al Institutului Oncologic „Ion Chiricuță”

A obţinut titlul de doctor în medicină  în urma susţinerii tezei de doctorat centrată asupra factorilor genetici implicați în apariția neoplasmelor mieloproliferative non-BCR-ABL și ale complicațiilor trombotice ale acestora.

Dr. Trifa este preocupat în special de diagnosticul genetic al bolilor genetice monogenice. Amintim aici câteva dintre acestea: neurofibromatoza, sindromul Noonan, scleroza tuberoasă, mucoviscidoza, sindromul Marfan, dar și al infertilității de cuplu, precum și al cancerelor ereditare.

De asemenea, Dr. Adrian Trifa desfășoară o bogată activitate de cercetare, în special în direcția afecțiunilor onco-hematologice. Aceasta s-a concretizat prin numeroase granturi de cercetare în care este director sau membru. A scris peste 50 de articole publicate în reviste ISI. A luat parte în calitate de Director sau membru în echipa de cercetare în 10 proiecte naționale și internationale.

Dr. Trifa este președinte al asociației umanitare Noi pentru EI (NEI). Aceasta susține financiar pacienții afectați de boli genetice care nu își permit costul testelor genetice (https://noipentruei.ro).

Profil FACEBOOK – Dr Adrian Trifa

PROGRAMARE
; Call Now Button