Dr. Maria Ilea

Medic Primar Psihiatrie Pediatrică

Dr. Maria Ilea

Medic Primar Psihiatrie Pediatrică

Educație și experiență profesională

A absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca în anul 2007.

Între 2008-2012 a urmat rezidenţiatul în specialitatea psihiatrie pediatrică în Clinica Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, finalizat prin obţinerea titlului de medic specialist în 2012.

Ca şi medic rezident, observând că o bună parte din a lucra cu copiii, adolescenţii și familiile lor presupune consiliere și psihoeducație, a aprofundat cunoașterea psihopatologiei prin cursuri de formare și perfecționare în terapii non medicamentoase: terapii cognitiv comportamentale și psihoterapie pozitivă .

Din 2013 își exercită profesia de medic psihiatrie pediatrică în regim de ambulator completându-și experiența cu efectuarea de gărzi în Clinica Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca. Din 2015 deține dreptul de liberă practică în psihoterapie pozitivă (pentru copii, adolescenți și adulți) acordat de Colegiul Psihologilor din România.