Centrul Sens Medica Cluj-Napoca

Program : Luni - Vineri: 08.00-20.00

  Telefon : 0771-123-321

Ecografie şi imagistică medicală

Ecografie

EcoSens este Departamentul de Ecografie al SensMedica al cărui scop este de a oferi examinări imagistice ecografice de înaltă calitate.

ecografie imagistică medicalăEchipa noastră este formată din medici care sunt pregătiţi la cele mai înalte standarde pentru efectuarea explorărilor ecografice şi care se specializează în mod continuu. Acest avantaj este consolidat prin folosirea unui sistem ecografic de înaltă performanţă General Electric Logiq E9. Mai multe informaţii despre acesta puteţi afla făcând click aici.

Ecografia este una dintre metodele imagistice care în prezent este implicată aproape întotdeauna în diagnosticul şi tratamentul diverselor afectiuni. Fie că este vorba despre pediatrie, endocrinologie, medicină internă, diabet şi boli metabolice, reumatologie, neurologie, dar şi altele, ecografia ocupă un rol important în stabilirea diagosticului şi urmărirea tratamentului. Avantajele sale se datorează lipsei radiaţiei ionizante, rezoluţia foarte bună, costul redus şi repetabilitatea.

Cum funcţionează

Principiul de funcţionare al ecografiei este bazat pe folosirea undelor de ultrasunete care sunt reflectate de către ţesuturi şi organe pentru a fi traduse apoi într-o imagine dinamică. Aceasta permite detectarea modificărilor organelor şi ţesuturilor, identificarea creşterilor anormale ale ţesuturilor în cazul tumorilor şi detectarea afecţiunilor vasculare.

Attila Tamas Szora

Dr. Attila Tamas-Szora Medic Specialist Radiologie Imagistică

La ce să vă aşteptaţi

Pe parcursul ecografiei veţi fi întins confortabil pe patul de examinare. Pe piele va fi aplicat un gel clar pe bază de apă, încălzit, pentru a facilita examinarea. Medicul va apăsa uşor cu un transductor (sau ,,baghetă”) neted, de aprox. 10 cm, pe piele, în zona de interes, pentru a crea imagini din interiorul corpului.

Copii vor putea vizualiza desene animate în timpul consultului iar folosirea de gel încălzit la temperatura corpului le va face examinarea mai agreabilă.

Cum să vă pregătiţi

Ecografia este efectuată pentru o varietate de afecţiuni, iar pregătirea va depinde de tipul de examinare de care aveţi nevoie. Echipa noastră va răspunde cu plăcere la orice întrebare, îndrumându-vă pentru pregătirea examinării.

Dr. Florina Pop-Sivășan – Medic Specialist

În particular, pentru ecografia abdomenului şi pelvisului vă recomandăm să nu consumaţi alimente sau lichide carbogazoase cu cel puţin 4 ore înaintea examinării. Puteţi însă consuma cu moderaţie apă plată, ceai sau cafea.

Rezultatul

Este rapid şi sigur, echipa noastră de profesionişti va comunica cu dvs. pe parcursul examinării iar la final veţi primi un rezultat scris.

Considerăm informarea dvs. un aspect prioritar, iar rezultatul ecografiei va fi explicat astfel încât să vă înţelegeţi starea de sănătate. Nu ezitaţi să ne adresaţi întrebări, vom răspunde cu plăcere.


Consultați AICI listă de onorarii/tarife/prețuri pentru serviciile medicale.

Ne găsiţi şi pe reţelele social media: FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER

PROGRAMARE
; Call Now Button