Centrul Sens Medica Cluj-Napoca

Program : Luni - Vineri: 08.00-20.00

  Telefon : 0771-123-321

Endocrinologie – departamentul EndoSENS

Endocrinologie / departamentul EndoSens este format dintr-o echipa supra-specializată care colaborează pentru a diagnostica și trata afecțiunile endocrinologice.

endo

Endocrinologia – diagnostic si tratament de vârf

Una dintre cele mai complexe specialități medicale, Endocrinologia se adresează dezechilibrelor hormonale generate prin implicarea structurilor endocrine precum hipotalamusul, hipofiza, tiroida, paratiroidele, suprarenalele, ovarele şi testiculele. Hormonii produși de aceste glande influențează procesele fiziologice ale organismului și contribuie în mod definitoriu la starea noastră de bine.

Recomandăm efectuarea unui consult endocrinologic atunci când:

 • Aveți dureri de cap persistente însoțite de tulburări de ciclu menstrual și/sau secreție mamară uni sau bilaterală (galactoree)
 • Ați observat o creștere în dimensiuni a extremităților (creșterea numărului la pantofi la adult, îngroșarea degetelor de la mâini, modificarea trăsăturilor feței prin creșterea în dimensiune a nasului, a buzelor, creșterea perimetrului cranian)
 • Copii suferă tulburări de creștere (talie mică pentru vârstă)
 • Aveți o scădere rapidă în greutate însoțită de palpitații, transpirații excesive, tremurături fine ale mâinilor, agitație, insomnii, scaune frecvente, creșterea în volum a glandei tiroide (gușă), ieșirea din orbite a globilor oculari (exoftalmie)
 • Aveți retenție de apă (edeme) în jurul ochilor, la nivelul membrelor inferioare și superioare, constipație, tulburări de memorie, tulburări de concentrare, puls <60 bătăi/min, piele rece și uscată, păr și unghii care se rup ușor
 • Ați observat deformarea anterioară a gâtului prin apariția unei formațiuni nodulare. Atenție, însă că nodulii tiroidieni de dimensiuni mici sunt asimptomatici!
 • Aveți litiaza renală recidivantă (piatră la rinichi)
 • Aveți hipertensiune arterială, deși sunteți tânăr
 • Suferiți de hipotensiune arterială însoțită de hiperpigmentarea tegumentelor, oboseală accentuată, slăbiciune musculară
 • Ați remarcat că aveți tulburări ale ciclului menstrual
 • Ați observat o creștere excesivă a părului pe corp, la femei (hirsutism)
 • Infertilitate de cuplu
 • Ați constatat că după instalarea menopauzei aveți: dureri la nivelul coloanei vertebrale, scădere în înălțime, cifoză, fracturi la traumatisme minime

De ce EndoSens?

Specialiștii noștri vă oferă diagnostic rapid și de încredere pentru o varietate de afecțiuni endocrinologice precum cele legate de glanda tiroidă, ovare, glande suprarenale, hipofiză și altele. Printre afecțiunile tratate se regăsesc infertilitatea, hipotiroidismul, creșterea excesivă a părului la femei, dezechilibrele lipidice și obezitatea.

Deoarece bolile endocrinologice sunt de cele mai multe ori cauzate de factori complecși care implică mai multe organe și sisteme, echipa Sens Medica formată din specialiști din diferite ramuri ale medicinii vor colabora pentru a găsi cauza și stabilirea tratamentul  dvs. individualizat.

Echipa EndoSens

Este formată din Medici Primari si Specialiști, inclusiv cu studii doctorale, ale caror atribute comune sunt Pasiunea, Profesionalismul şi Empatia.

Dr. Valentin Pop Medic Specialist Endocrinolog

iuliana oprisor

Dr. Iuliana Oprişor Medic Specialist Endocrinolog

denisa petrescu

Dr. Denisa Petrescu Medic Specialist Endocrinolog

paul moisiuc

Dr. Paul Moisiuc Medic Primar Endocrinolog

alexandra cazan

Dr. Alexandra Cazan Medic Specialist Endocrinolog

Attila Tamas Szora

Dr. Attila Tamas-Szora Medic Specialist Radiologie Imagistică

Sistemul de imagistică

Diagnosticul precoce al problemelor endocrinologice (de exemplu gușa multinodulară, tiroidita Hashimoto, infertilitatea masculină, etc.) necesită un sistem imagistic de vârf. Specialiștii EndoSens folosesc ecograful de ultimă generație General Electric Logiq E9. Acesta folosește Agile Acoustic Architecture pentru a transforma fiecare examinare într-una extraordinară. Spre exemplu diagnosticul nodulilor tiroidieni necesită o imagine B-mode excelentă și o sensibilitate crescută a aparatului de caracterizare a vascularizației prin modul Doppler. Caracterizarea completă a nodulilor și diferențierea celor benigni de eventuale cancere trebuie să includă însă și aprecierea elasticității tisulare prin Elastografia Real Time. Toate acestea sunt efectuate cu ușurință cu ajutorul ecografului Logiq E9.  Mai multe despre această tehnologie puteți afla aici.

  

Analize de laborator

Dozarea concentrațiilor hormonale din sângele venos este o etapă de bază atât pentru diagnosticul cât și pentru monitorizarea tratamentului problemelor endocrinologice. SensMedica vă oferă prin parteneriatul cu Laboratorul SynLab România acces la efectuarea unui set de analize de calitate. Pentru a răspunde cu diligență nevoilor tale punctul de recoltare al SynLab este localizat în cadrul centrului nostru. Mai multe detalii poți afla aici.

   

Sens Medica

Centrul Sens Medica este o clinică medicală multidisciplinară privată din Cluj-Napoca care are ca scop principal oferirea de servicii de diagnostic și tratament la cele mai înalte standarde profesionale și de etică. Principiile de bază după care ne ghidăm sunt grija, siguranța și responsabilitatea. Acestea  ne îndrumă permanent pentru a reuși să oferim mai mult decât un serviciu medical, o experiență plăcută pacienților noștri. Aceasta implică crearea unui impact pozitiv asupra stării de sănătate dar și asupra vieții de familie și profesionale. Dacă dorești să știi mai multe despre ceea ce ne motivează, poți afla aici.

00a6

 

Consultați AICI listă de onorarii/tarife/prețuri pentru serviciile medicale specialitatea Endocrinologie.


Din luna mai 2018, puteți beneficia de servicii medicale GRATUITE, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru specialitatea Endocrinologie. S
erviciul este oferit de dna dr. Valentin Pop, medic specialist.

 Articole scrise de colegii noștri:

 1. Tiroida și fertilitatea
 2. Tiroidita Hashimoto și hipotiroidismul

Dacă ai mai multe întrebări sau dorești să faci o programare la secţiunea Programare On-Line din meniu sau telefonic la 0771-123-321. Detalii despre adresa și alte informații poți găsi aici.

PROGRAMARE
; Call Now Button