Terapia Bowen se bazează pe teoria conform căreia în stare de relaxare totală organismul își activează capacitatea de a rezolva problemele corpului sau ale psihicului, prin readucerea acestora în stare de armonie și echilibru.

O ședință de terapie Bowen înseamnă un număr de atingeri fine și delicate, aplicate cu degetele asupra articulațiilor și mușchilor. Prin aceste mișcări sunt stimulați receptorii (proprioceptorii) din tegument, fascii, mușchi și tendoane și se transmit corpului o serie de mesaje, dinspre sistemul nervos periferic către sistemul nervos central. Astfel se determină reactivarea memoriei celulare și apariția unei stări ideale de relaxare și echilibru. Prin acestea, terapeutul facilitează organismului întreprinderea măsurilor de auto-vindecare, fără a forța însă aceste procese.

Cum funcționează?

Eleganța Tehnicii Bowen constă în faptul că ajută organismul să își amintească cum să se vindece singur. Prin impulsurile neuronale transmise creierului de la nivelul sistemului nervos periferic se induc răspunsuri care determină relaxarea musculară reducerea spasmelor și a durerii, îmbunătățirea circulației sângelui.

Cum se desfășoară o ședință de terapie?

Terapeutul Bowen va petrece un timp cu dvs. înaintea tratamentului pentru a discuta îngrijorările și problemele dvs. de sănătate. După aceasta veți fi invitat/ă să vă întindeți iar terapeutul/a va efectua o serie de mișcări și atingeri asupra corpului dvs.

Cine poate beneficia?

Terapia Bowen este potrivită oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă. Oferă alinare sportivilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.

Bowen la copii și la femeile însărcinate?

Terapia Bowen, fiind o tehnică neinvazivă, este benefică (și) femeilor însărcinate și bebelușilor. Cele mai întâlnite afecțiuni din timpul sarcinii, în care terapia Bowen este benefică: dureri de spate; dureri de picioare; sciatică; dureri de cap; amețeli; oboseală etc. În cazul femeilor însărcinate există proceduri Bowen specifice, care pot fi aplicate ori de câte ori au nevoie. Majoritatea femeilor însărcinate care au primit tratament Bowen în timpul sarcinii, au remarcat o naștere mai ușoară și copii mai liniștiți.

Beneficiile terapiei Bowen la bebeluși (Baby Bowen) se disting cu precădere în următoarele afecțiuni: colici; reflux gastro-esofagian; canale lacrimale înfundate; tulburări de somn; constipație, indigestie; balonare; torticolis; sugari neliniștiți, iritați; infecții respiratorii; astm; orice aliniament defectuos al coloanei vertebrale sau traumatism, rezultate în urma travaliului etc. Durata unei ședințe este de aproximativ 15 minute. Părinții ai căror bebeluși au fost supuși terapiei Bowen au remarcat că aceștia dorm mult mai bine și mai profund, având o stare generală de bine.

Indicații și contraindicații

Pe parcursul terapiei Bowen cât și cu 7 zile înainte și apoi 7 zile după terminarea terapiei este recomandată evitarea masajelor, aplicarea de pungi cu gheață sau comprese calde pe zonele tratate, acupunctura. Trebuie să menționați terapeutului dacă: suferiți de afecțiuni tumorale sau diabet zaharat, dacă sunteți însărcinată sau dacă aveți implanturi mamare.

Pe parcursul terapiei trebuie să beți cel puțin 2 litri de apă (plată) zilnic. Dacă suferiți de afecțiuni pentru care medicul dvs. v-a recomandat să nu consumați cantități mari de apă atunci trebuie să urmați recomandările acestuia. Dacă medicul dvs. v-a prescris un tratament de orice natură, acesta trebuie respectat și pe parcursul terapiei conform indicațiilor medicului sau farmacistului.

Terapia Bowen este una Holistică, și poate ajuta la îmbunătățirea:

 • ● Circulației sângelui
 • ● Drenajului venos și limfatic
 • ● Asimilarea nutrienților
 • ● Eliminarea toxinelor
 • ● Mobilității musculare și articulare
 • ● Posturii
 • ● Normalizarea fiziologiei celulare și integrității țesuturilor
 • ● Atenției și puterii de concentrare
 • ● Somnului
 • ● Totodată această terapie este folosită și pentru îmbunătățirea stării emoționale și reducerea tensiunilor

Câteva dintre afecțiunile în care Tehnica Bowen și-a dovedit eficacitatea sunt:

 • ● Probleme musculo-scheletale și articulare: accidentări sportive, sciatică, umăr înțepenit, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, restricție de mișcare a gâtului, dureri de spate, boli profesionale etc.
 • ● Afecțiuni ale organelor interne: probleme la rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine etc.
 • ● Infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine
 • ● Dezechilibre hormonale și emoționale
 • ● Stres și oboseală cronică
 • ● Migrene și dureri de cap
 • ● Afecțiuni respiratorii, bronșite și astm
 • ● Boli ale sistemului imunitar
 • ● Sechele după accidente vasculare și alte afecțiuni neurologice
 • ● Alergii, rinite
 • ● Enuresis (incontinența nocturnă la copii)
 • ● și multe altele…

Durata unei ședințe este variabilă, între 30 și 60 minute. Rezultatele pot fi spectaculoase uneori chiar de la prima ședință deoarece organismul începe procesul de auto-vindecare. De obicei sunt necesare o serie de câteva ședințe pentru obținerea rezultatului dorit și consolidarea acestuia.

Ce fel de patologie poate beneficia de această terapie?

Patologia este diversă și include afecțiunile osteo-articulare și musculare acute dar și cronice cât și patologia organică. Este foarte probabil ca datorită evoluției îndelungate în timp problemele cronice să răspundă mai încet la terapie, pe măsură ce organismul depune eforturi pentru a schimba starea anormală într-una nouă sănătoasă.

Cum mă voi simți după?

Fiecare persoană are experiențe diferite. După tratament unele persoane se simt pline de energie așa cum nu au mai fost de mult timp, alteori se poate întâlni letargie și oboseală sau o stare de calm și relaxare. Fiecare stare trebuie respectată. Dacă organismul îți transmite că ai nevoie de somn este cel mai bine să respecți aceste semnale. E important de știut faptul că în tot acest timp se activează și se derulează procesele de vindecare.

Tarife

Baby Bowen (copii 0-6 luni)100 lei / ședință
Terapie Bowen copii 6 luni -18 ani100 lei / ședință
Terapie Bowen adulţi130 lei / ședință