Echipa noastră este formată din medici care sunt pregătiţi la cele mai înalte standarde pentru efectuarea explorărilor ecografice şi care se specializează în mod continuu. Acest avantaj este consolidat prin folosirea unui sistem ecografic de înaltă performanţă General Electric Logiq E9.

Ecografia este una dintre metodele imagistice care în prezent este implicată aproape întotdeauna în diagnosticul şi tratamentul diverselor afectiuni. Fie că este vorba despre pediatrie, endocrinologie, medicină internă, diabet şi boli metabolice, reumatologie, neurologie, dar şi altele, ecografia ocupă un rol important în stabilirea diagosticului şi urmărirea tratamentului. Avantajele sale se datorează lipsei radiaţiei ionizante, rezoluţia foarte bună, costul redus şi repetabilitatea.

Principiul de funcţionare al ecografiei este bazat pe folosirea undelor de ultrasunete care sunt reflectate de către ţesuturi şi organe pentru a fi traduse apoi într-o imagine dinamică. Aceasta permite detectarea modificărilor organelor şi ţesuturilor, identificarea creşterilor anormale ale ţesuturilor în cazul tumorilor şi detectarea afecţiunilor vasculare.

Pe parcursul ecografiei veţi fi întins confortabil pe patul de examinare. Pe piele va fi aplicat un gel clar pe bază de apă, încălzit, pentru a facilita examinarea. Medicul va apăsa uşor cu un transductor (sau ,,baghetă”) neted, de aprox. 10 cm, pe piele, în zona de interes, pentru a crea imagini din interiorul corpului.

Copii vor putea vizualiza desene animate în timpul consultului iar folosirea de gel încălzit la temperatura corpului le va face examinarea mai agreabilă.

Ecografia este efectuată pentru o varietate de afecţiuni, iar pregătirea va depinde de tipul de examinare de care aveţi nevoie. Echipa noastră va răspunde cu plăcere la orice întrebare, îndrumându-vă pentru pregătirea examinării.

În particular, pentru ecografia abdomenului şi pelvisului vă recomandăm să nu consumaţi alimente sau lichide carbogazoase cu cel puţin 4 ore înaintea examinării. Puteţi însă consuma cu moderaţie apă plată, ceai sau cafea.

Este rapid şi sigur, echipa noastră de profesionişti va comunica cu dvs. pe parcursul examinării iar la final veţi primi un rezultat scris.

Considerăm informarea dvs. un aspect prioritar, iar rezultatul ecografiei va fi explicat astfel încât să vă înţelegeţi starea de sănătate. Nu ezitaţi să ne adresaţi întrebări, vom răspunde cu plăcere.

Tarife

Ecografie adulţi (abdominală și pelvină, părţi moi, laterocervicală, testicul, tiroidă, musculo-scheletală)250 lei
Ecografie copii abdominală și pelvină, testicul, părți moi, transfontanelară)220 lei
Elastografie în completarea celor de mai sus100 lei
Ecografie mamară cu sonoelastografie 350 lei
Ecografie mamară cu sonoelastografie şi evaluare implanturi 400 lei
Ecografie Doppler vascular arterial sau venos (1 membru)300 lei
Ecografie pleuro-pulmonară pediatrică170 lei
Ecografie pentru reflux gastro-esofagian (copii)250 lei
Ecografie cu substanţă de contrast iv650 lei
Ecografie cutanată250 lei
Interpretare rezultate radiologie-imagistică (efectuate în alte servicii)500 lei
Ecografie pediatrică/adulţi control (în primele 3 săptămâni de la consultaţia iniţială)170 lei
Întocmire referat130 lei

Articole cu și despre Ecografie

Mamografia. Când, cum și de ce?

Ce este mamografia? Când trebuie să o faci pentru a depista cancerul înainte ca el să îți dea simptome? Care sunt riscurile și beneficiile mamografiei și cum poți să ajungi să îți faci această investigație?

Despre ecografia mamară

Află motivele pentru care ar trebui să vii la un control mamar.

Tu ce cadou îi faci anul acesta de 8 martie?

Oferă-i cadou o ecografie mamară. Pentru că o iubești! ❤️