Este formată din Medici Primari si Specialiști, inclusiv cu studii doctorale, ale caror atribute comune sunt Pasiunea, Profesionalismul şi Empatia.

Una dintre cele mai complexe specialități medicale, Endocrinologia se adresează dezechilibrelor hormonale generate prin implicarea structurilor endocrine precum hipotalamusul, hipofiza, tiroida, paratiroidele, suprarenalele, ovarele şi testiculele. Hormonii produși de aceste glande influențează procesele fiziologice ale organismului și contribuie în mod definitoriu la starea noastră de bine.

Recomandăm efectuarea unui consult endocrinologic atunci când:

 • ● Aveți dureri de cap persistente însoțite de tulburări de ciclu menstrual și/sau secreție mamară uni sau bilaterală (galactoree)
 • ● Ați observat o creștere în dimensiuni a extremităților (creșterea numărului la pantofi la adult, îngroșarea degetelor de la mâini, modificarea trăsăturilor feței prin creșterea în dimensiune a nasului, a buzelor, creșterea perimetrului cranian)
 • ● Copii suferă tulburări de creștere (talie mică pentru vârstă)
 • ● Aveți o scădere rapidă în greutate însoțită de palpitații, transpirații excesive, tremurături fine ale mâinilor, agitație, insomnii, scaune frecvente, creșterea în volum a glandei tiroide (gușă), ieșirea din orbite a globilor oculari (exoftalmie)
 • ● Aveți retenție de apă (edeme) în jurul ochilor, la nivelul membrelor inferioare și superioare, constipație, tulburări de memorie, tulburări de concentrare, puls <60 bătăi/min, piele rece și uscată, păr și unghii care se rup ușor
 • ● Ați observat deformarea anterioară a gâtului prin apariția unei formațiuni nodulare. Atenție, însă că nodulii tiroidieni de dimensiuni mici sunt asimptomatici!
 • ● Aveți litiaza renală recidivantă (piatră la rinichi)
 • ● Aveți hipertensiune arterială, deși sunteți tânăr
 • ● Suferiți de hipotensiune arterială însoțită de hiperpigmentarea tegumentelor, oboseală accentuată, slăbiciune musculară
 • ● Ați remarcat că aveți tulburări ale ciclului menstrual
 • ● Ați observat o creștere excesivă a părului pe corp, la femei (hirsutism)
 • ● Infertilitate de cuplu
 • ● Ați constatat că după instalarea menopauzei aveți: dureri la nivelul coloanei vertebrale, scădere în înălțime, cifoză, fracturi la traumatisme minime

De ce EndoSens?

 • Specialiștii noștri vă oferă diagnostic rapid și de încredere pentru o varietate de afecțiuni endocrinologice precum cele legate de glanda tiroidă, ovare, glande suprarenale, hipofiză și altele. Printre afecțiunile tratate se regăsesc infertilitatea, hipotiroidismul, creșterea excesivă a părului la femei, dezechilibrele lipidice și obezitatea.
 • Deoarece bolile endocrinologice sunt de cele mai multe ori cauzate de factori complecși care implică mai multe organe și sisteme, echipa Sens Medica formată din specialiști din diferite ramuri ale medicinii vor colabora pentru a găsi cauza și stabilirea tratamentul dvs. individualizat.

Sistemul de imagistică

 • Diagnosticul precoce al problemelor endocrinologice (de exemplu gușa multinodulară, tiroidita Hashimoto, infertilitatea masculină, etc.) necesită un sistem imagistic de vârf. Specialiștii EndoSens folosesc ecograful de ultimă generație General Electric Logiq E9. Acesta folosește Agile Acoustic Architecture pentru a transforma fiecare examinare într-una extraordinară. Spre exemplu diagnosticul nodulilor tiroidieni necesită o imagine B-mode excelentă și o sensibilitate crescută a aparatului de caracterizare a vascularizației prin modul Doppler. Caracterizarea completă a nodulilor și diferențierea celor benigni de eventuale cancere trebuie să includă însă și aprecierea elasticității tisulare prin Elastografia Real Time. Toate acestea sunt efectuate cu ușurință cu ajutorul ecografului Logiq E9.
Din luna mai 2018, puteți beneficia de servicii medicale GRATUITE, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru specialitatea Endocrinologie. Serviciul este oferit de dl. dr. Valentin Pop, medic specialist.

Tarife

Consult diabet zaharat şi boli metabolice200 lei
Control diabet zaharat şi boli metabolice150 lei
Analiză compoziţie corporală Tanita InnerScan100 lei
Montare senzor glicemie (include kit de start format dintr-un senzor și un transmițător + interpretare valori la finalul valabilității senzorului)600 lei
Test rapid HbA1c30 lei
Întocmire referat50 lei

Articole cu și despre Endocrinologie

Consultații medicale gratuite de Endocrinologie

În cadrul Centrului Medical Sens Medica se desfășoară consultații medicale GRATUITE decontate prin CAS Cluj pentru specialitatea ENDOCRINOLOGIE, medic specialist endocrinolog Dr. Valentin Pop.

Hormonii tiroidieni și sarcina

Hormonii tiroidieni si sarcina – important pentru viitoarele mămici Afecțiunile tiroidiene pot crea probleme atât mamei cât și fetusului pe parcursul sarcinii. Încă nu există un consens în rândul specialiștilor, însă se recomandă efectuarea unor teste de screening pentru hipo- sau hipertiroidism încă din perioada planificării sau imediat după confirmarea…

Ce este ecografia tiroidiană?

Ecografia tiroidiană este investigația imagistică prin care se evaluează structura țesutului tiroidian. Glanda tiroidă se află în partea anterioară a gâtului și asigură secreția hormonilor tiroidieni.