Dr. Anamaria Epure Runcu

Medic Primar Pediatrie

Dr. Anamaria Epure Runcu

Medic Primar Pediatrie

Educație și experiență profesională

Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

A urmat cursurile Universităţii Clujene pe care le-a  absolvit în anul 2005. Încă din timpul Facultății a manifestat o reală înclinație spre Pediatrie, astfel încât tema lucrării de licență a fost evaluarea legăturii dintre wheezing-ul recurent/ persistent și refluxul gastroesofagian la sugar și copilul mic.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca

Doamna doctor a aprofundat ca și medic rezident specialitatea Pediatrie devenind astfel medic specialist în anul 2014. Participă în acestă perioadă ca și membru în echipa de implementare a unor studii clinice.  Totodată participă la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale.

Din 2014 continuă colaborarea cu Spitalul de Urgență pentru Copii ca și medic specialist iar în anul 2020 promovează prin examen ca si medic primar. În paralel dna doctor se perfecționează în mod continuu, obținând în 2021 competența în Ecografie.

În cadrul Sens Medica activează în cadrul departamentului PediSens, departamentul clinicii care se ocupă de sănătatea copiilor. În activitatea sa îmbină consultul clinic cu evaluările paraclinice și cu ecografia, toate acestea conducând la un act medical complex efectuat în folosul celor micilor pacienți. Toate acestea sunt completate de prietenia sa pe care o oferă cu drag celor mici.