Dr. Călin Bologan

Psihologie

Psih. Călin Bologan

Psiholog

Educație și experiență profesională

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei –  Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca (2008-2014)

A absolvit cursurile universitare în anul 2014.

Studiile pentru specializarea psihologie clinică şi psihoterapie le-a urmat la Universitatea Babeş-Bolyai, Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din Romania, Institutul Albert Ellis, dar şi prin participări la diverse workshopuri şi conferinţe. Deţine drept de liberă practică în Psihoterapii cognitiv comportamentale şi Psihologie Clinică.

Psihoterapia (care înseamnă a vindeca sau a îngriji sufletul) este o metodă de tratament, de intervenţie psihologică ce se realizează prin tehnici specifice, diferite în funcţie de şcoala de formare – discuţii care respectă o anumită structură şi conţinut, hipnoză, sugestie, restructurare cognitivă, teatru, poveşti, jocuri de rol, desen, dans, mişcare etc.

Scopul d-lui Psiholog Călin Bologan este de a face persoana să conştientizeze de ce face anumite lucruri, de ce adoptă anumite soluţii şi nu altele, cum şi-a construit personalitatea, care îi sunt punctele forte, dar şi cele care îl încurcă în adaptare.
Rolul psihoterapiei este descoperirea de sine şi găsirea unor metode eficiente de a face faţă cu succes vieţii, de a ajuta persoana să-şi îmbunătăţească viaţa şi să se dezvolte. Psihoterapia este un proces prin care o persoană învaţă să aibă curaj să găsească şi să meargă pe alte căi decât cele pe care le cunoaşte.

De aceea, în psihoterapie relaţia care se dezvoltă între fiecare persoană şi psihoterapeut este esenţială şi se bazează în principal pe încredere, acceptare necondiţionată, cooperare, empatie şi onestitate. Nimeni nu trebuie să se simtă criticat sau judecat şi, mai ales, să simtă că nu este crezut sau validat.